Contacteer ons

Steunzolen

U hebt geen afspraak nodig voor steunzolen, kom gewoon langs in een van onze winkels.

Hebt u voet-, nek- of rugklachten? Spelen blessures u parten bij het trainen voor een loopwedstrijd? Steunzolen kunnen uw klachten verhelpen en blessures voorkomen. Ze worden gebruikt bij het behandelen van voetafwijkingen en pijnklachten. En ze kunnen sporters helpen om blessures te voorkomen of te genezen.
Het belang van gezonde voeten en een goede stand is niet te onderschatten. Een verkeerde stand kan op lange en zelfs korte termijn leiden tot problemen in de heupen, rug of nek. Een steunzool kan dergelijke klachten oplossen door de nodige ondersteuning en stabiliteit te bieden.

Steunzolen ondersteunen de gewrichten, banden en kapsels van de voet. Het zijn hulpmiddelen die de voetstand corrigeren en de voet ondersteunen. Het type steunzool dat u nodig heeft, hangt af van uw klachten. Samen met uw behandelend arts zoeken wij de beste oplossing voor uw probleem.

Een goede pasvorm is noodzakelijk voor een goede werking van de zolen. Bovendien is de vorm van steun die uw voet vraagt, afhankelijk van uw specifieke klacht. Geen twee paar steunzolen zijn dus identiek. Daarom maken wij al sinds 1990 de steunzolen op maat in ons eigen atelier.

Wij geven u graag persoonlijk, kundig en objectief advies. Bovendien krijgt u ook begeleiding en informatie over schoeisel. In sommige gevallen is het dragen van foutief schoeisel de oorzaak van de klachten. We vinden het belangrijk om u persoonlijk bij te staan, om een duidelijk beeld van de klachten te krijgen en de juiste oplossing voor u te vinden.

Maatname

Een accurate maatname is de eerste stap in het proces. Onze specialisten meten de voet met behulp van een 3D-scanner. Deze brengt de voet driedimensionaal in kaart. Zo kennen we de precieze lengte, breedte en hoogte van uw voeten. U kan hiervoor langskomen zonder afspraak.
Een belangrijk voordeel van dit systeem is dat wij de maatname kunnen bijhouden in een digitale bibliotheek. Wanneer u dus een extra paar zolen wil aankopen, hoeft u daar geen nieuwe maatname voor aan te vragen.

Mogelijk heeft uw arts ook een ganganalyse voorgeschreven. Wij kunnen deze voor u op hetzelfde moment inplannen. Hiervoor neemt u best op voorhand even contact op.

Op maat gemaakt

Na de maatname en eventuele ganganalyse wordt er digitaal een steunzool getekend op maat van uw voet. Dit ontwerp wordt in ons atelier verwerkt. De steunzolen worden uitgefreesd en vervolgens aangepast en afgewerkt. Perfect op uw maat.

Steunzolen worden met diverse materialen vervaardigd: kurk, leder, alcantara, kunststof.
Wij bieden steunzolen voor verschillende toepassingen: voor dagelijks gebruik, maar ook voor sportschoenen en veiligheidsschoenen

Matton OrthoMedi Steunzolen
Matton OrthoMedi Steunzolen

Na de maatname gaan wij aan de slag, 7 tot 10 werkdagen later kan u de steunzolen komen halen. Bij het afhalen kijkt een medewerker de pasvorm nog eens na.

Indien u beschikt over een voorschrift van de specialist-arts kan u rekenen op een tussenkomst van het ziekenfonds.
Maar ook zonder voorschrift kan u bij ons terecht.

Opvolging

Steunzolen zijn een hulpmiddel die uw manier van stappen beïnvloeden. Het is dus mogelijk dat uw voeten de eerste weken moeten wennen aan een gecorrigeerd looppatroon.

Merkt u roodheid of irritatie? Neem dan zeker contact op om uw zolen na te kijken en eventueel aan te passen.
Een degelijk passende schoen is minstens even belangrijk als een goede steunzool. Daarom raden wij aan om voldoende ruime schoenen te kopen met indien mogelijk een uitneembaar voetbed.

Voor het onderhoud van uw zolen neemt u ze elke avond uit uw schoenen om ze langzaam aan de lucht te laten drogen. Let op: de steunzolen mogen niet bij een warmtebron gedroogd worden, want dit kan de zolen vervormen. Reinigen kan met een vochtig doekje.

Voor het vernieuwen van de bekleding van uw steunzolen kunt u ook bij ons terecht.

Wenst u een afspraak of vrijblijvend advies?