Contacteer ons

Prothesen

Uw prothese betekent uw vrijheid. Maar vrij leven met een prothese vraagt een zorgvuldige en professionele omkadering.

Wordt u nog maar net geconfronteerd met het leven met een prothese? Of bent u reeds een geoefend prothesegebruiker?
Met een sterk en ervaren team begeleiden wij u op weg naar uw vrijheid. Dat is onze zorg en dat is ons vak.

Van advies en aanmeten tot repareren en trainen, Matton Orthomedi is er voor u.

Een hecht team van innovatieve en toegewijde experten vangt u op en begeleidt u doorheen het revalidatietraject. Zij werken nauw samen met uw arts en informeren u uitgebreid over het plan van aanpak. oorheen het traject zijn zij uw aanspreekpunt.

Onze medewerkers steunen op de know-how en ervaring van onze groep. Wij zijn al meer dan 30 jaar actief in het helpen en begeleiden van prothesepatiënten. Onze experten bouwen voort op deze kennis om u te helpen uw vrijheid te herwinnen.

Is een prothese nieuw voor u?

Onze eerste opdracht is samen met u op zoek te gaan welke prothese het best bij u past. Uiteraard speelt uw behandelende arts hierin een belangrijke rol. Maar het gaat hierbij toch eerst en vooral om u. Niet alleen medische factoren spelen een rol. Ook uw levensomstandigheden, financiële mogelijkheden en tegemoetkomingen van de mutualiteit wegen door in de keuze.

De beste oplossing is een oplossing op maat.

Matton Orthomedi-producten worden in huis vervaardigd. Onze medewerkers zijn onderlegd in de recentste technieken en onze ateliers zijn uitgerust met state-of-the art apparatuur. De orthopedische wereld evolueert snel. Onze orthopedisch technologen volgen deze evoluties op de voet. Zij scholen zich bij en zijn altijd op zoek naar nieuwe oplossingen en technieken.
Het resultaat is een op maat gemaakte oplossing met absolute garantie van kwaliteit.

Dit stelt ons ook in de mogelijkheid om doorheen de ontwerpfase de prothese uitvoerig te testen. Samen met de patiënt. Een goede pasvorm is immers van het grootste belang voor een optimaal comfort.

Niet alleen bij het nastreven van comfort speelt ons vakmanschap een rol. We kunnen bijvoorbeeld ook op zeer gedetailleerde wijze uw exacte huidtint benaderen.

Onze producten zijn toonaangevend, zowel op technisch als esthetisch vlak. Ze worden nauwgezet en met zorg op uw maat gemaakt en hermaakt. Tot het past.

Matton OrthoMedi Prothesen
Matton OrthoMedi Prothesen
Matton OrthoMedi Prothesen

Beenprothesen

Evaluatieprothese

De evaluatieprothese is uw eerste kennismaking met een prothese tijdens uw revalidatie.
U zult deze prothese dragen om in samenspraak met arts, kine, ergo en onze medewerkers te bekijken wat uw mogelijkheden en verwachtingen zijn voor de verdere revalidatie.
Deze prothese is opgebouwd om makkelijk stompveranderingen op te vangen en te worden aangepast aan uw vooruitgang tijdens de revalidatie.

Definitieve prothese

Na de evaluatieprothese is uw stomp stabiel en is er een duidelijk beeld van uw mogelijkheden, activiteitsniveau en verwachtingen op vlak van de prothese. Op basis hiervan gaan we aan de slag voor uw definitieve prothese.
In de definitieve prothese verwerken we onderdelen en componenten die specifiek inspelen op het lenigen van uw noden en behoeften. Deze prothese draagt u, afhankelijk van uw activiteitsniveau, 3 tot 5 jaar met jaarlijks recht op een nazicht en onderhoud.
Voor uw definitieve prothese zijn verschillende vormen van afwerking mogelijk zoals een esthetische afwerking met mousse of siliconen op maat, en een afwerking met een 3D geprinte cover; volledig volgens uw wensen.

Armprothesen

Armprothesen kunnen onderverdeeld worden in drie grote groepen, zowel voor amputaties boven als onder de elleboog.

Esthetische prothese

Bij een esthetische prothese ligt de nadruk ligt op het uiterlijk en minder op de functionaliteit.
Het uitzicht van de prothese leunt zo dicht mogelijk aan bij het natuurlijke uitzicht van uw arm. Zo zorgt de prothese voor een herstel van het lichaamsbeeld en lichaamsbalans.
In een esthetische prothese zitten geen bewegende onderdelen. Dit wil zeggen dat de prothese enkel passief gebruikt kan worden, maar dit betekent wel dat het een zeer lichte en comfortabele oplossing is.

Mechanische prothese

Bij een mechanische prothese komt de functionaliteit op de eerste plaats.
De prothese bevat één of meerdere bewegende onderdelen die door de eigen spierkracht bewogen worden. De spierkracht wordt via een bandage overgebracht op de prothese om zo de elleboog en/of de hand te bewegen.

Myo-elektrische prothese

De myo-elektrische prothesen zijn de meest geavanceerde armprothesen die vandaag op de markt zijn.
De bewegingsmogelijkheden van een myo-elektrische prothese leunen het dichtst aan bij de natuurlijke bewegingen van de arm. De prothese wordt elektronisch aangestuurd door middel van spiersignalen in de stomp.
Er zijn diverse varianten van myo-elektrische prothesen op de markt. Onze verstrekkers zijn opgeleid om samen met u naar de beste oplossing te zoeken en ook uit te testen.

Nazorg

Onze behandeling stopt niet na het aanmeten van uw prothese. U moet leren leven en functioneren met de prothese en dat is de volgende stap in uw traject.

Uw revalidatieteam stippelt een revalidatiepad uit en wij volgen dit samen met u op. Onze dienstverlening stopt dus niet met het leveren van een prothese. Leren bewegen met een prothese is een essentiële fase in het proces. Wij voorzien hierbij in de broodnodige begeleiding.

Uw prothese moet u helpen een vrij en pijnloos leven te leiden. Een goede pasvorm is essentieel dus kleine aanpassingen van de prothesen horen bij de opvolging.

Ook herstellingen en onderhoud van uw prothese horen bij de nazorg. Vanzelfsprekend.

Second Opinion

Loopt de samenwerking met uw zorgverstrekker niet helemaal zoals u wil? Hebt u pijn of ondervindt u klachten van een slecht zittende prothese?

Contacteer ons dan vrijblijvend voor een second opinion.

Wij bekijken uw klachten met een onbevangen blik. We brengen uw klachten in kaart en gaan snel op zoek naar een afdoende oplossing. Een andere kijk, een nieuw inzicht of een kleine aanpassing kan voor u een wereld van verschil betekenen. Wij zetten al onze expertise en ervaring in om u een pijnvrije toekomst te verzekeren.

MATTON ORTHOMEDI PROTHESEN

Wenst u een afspraak of vrijblijvend advies?