Contacteer ons

Orthopedie

Een orthese is een hulpmiddel dat het lichaam ondersteunt, ontlast of corrigeert bij een letsel of aandoening. Spieren en gewrichten worden met een orthese ondersteund of ontlast en een verkeerde belasting van het lichaam wordt voorkomen. Er bestaan orthesen voor de meest uiteenlopende problemen. Denk maar aan een halskraag, een elleboogbrace, een knieorthese, …

Werd u door een geneesheer-specialist doorverwezen voor een orthese op maat of prefab brace? Wij hebben de kennis en de middelen in huis om u snel en met resultaat te helpen.

Matton OrthoMedi produceert alle hulpmiddelen (steunzolen, lumbostaten, orthesen, prothesen,…) in eigen beheer. Ons eigen atelier is bekwaam in de meest recente toepassingen en onze medewerkers volgen de ontwikkelingen in hun vakgebied op de voet. Maatwerk is een garantie voor kwaliteit.

Voor een snelle oplossing gaan wij in eerste instantie uit van een prefab-hulpmiddel. Deze orthesen zijn snel leverbaar en kunnen uw pijn snel lenigen. Biedt prefab voor u geen uitkomst? Dan maken we een orthese op maat.

Indien u in aanmerking komt voor maatwerk en een voorschrift heeft van een specialist-geneesheer , geniet u van een volledige terugbetaling.

Maatwerk

De productie van orthesen op maat is één van onze belangrijkste activiteiten. Wij hebben een uitgebreid technisch team met jarenlange vakkennis. Dit stelt ons in staat om een oplossing op maat van uw aandoening of letsel te vervaardigen. Bovendien geeft het ons de mogelijkheid om op kortere tijd een ontwerp te testen. Zo krijgt u het beste hulpmiddel op uw maat. Dat betekent minder energie- en tijdverlies tijdens uw revalidatie.

Knie

Bij instabiele, gezwollen of pijnlijke knieën kan een kniebandage helpen. Deze ondersteunt het gewricht, werkt pijnverlichtend en stimuleert een snellere mobilisatie .
Indien u wegens specifieke noden niet in aanmerking komt voor een prefab oplossing kunnen wij een op maat gemaakte brace als oplossing bieden. Deze orthesen worden vervaardigd na een gipsmaatname of een 3D scan in ons eigen atelier. Kniebraces bestaan in de meest diverse uitvoeringen en materialen, alle op uw maat.

Enkel en voet

Enkel-voetorthesen ondersteunen, beschermen of corrigeren spieren en/of gewrichten in de voet of enkel tijdens het lopen, staan en rusten. Deze orthese kan zowel een ondersteunende als corrigerende functie hebben en kan zowel statisch als dynamisch vervaardigd worden, afhankelijk van de aandoening.
Enkel-voetorthesen bestaan in diverse vormen. Zoals bijvoorbeeld een voetopheffer om een verzwakking van de voetheffers te ondersteunen. Een enkel-voet-orthese is een spalk die ervoor zorgt dat u makkelijker en veiliger kunt lopen. Al deze hulpmiddelen worden uitgebreid getest om te verzekeren dat deze de juiste oplossing bieden voor uw situatie.

Rug

Wanneer een prefab rugbandage of lumbostaat op maat niet voldoet omwille van de aandoening van de patiënt, moet er vaak overgegaan worden tot een maatwerk korset. De maatname kan met gips, lintmeter en/of scan gebeuren. Vervolgens wordt een pasmoment voorzien waarbij de nodige correcties/aanpassingen gebeuren . Nadien kan het korset definitief afgeleverd worden.

Opvolging en nazorg

Uw lichaam moet altijd even wennen aan de nieuwe orthese. U krijgt hiervoor advies van onze medewerkers. Voelt uw orthese na een maand nog altijd niet comfortabel? Kom dan even bij ons langs, we bekijken samen met u hoe we u snel verder kunnen helpen.
Ook een jaarlijkse controle van de orthese hoort bij de nazorg. We onderwerpen het hulpmiddel aan een grondige inspectie, onderhouden en smeren scharnieren en vervangen slijtagegevoelige onderdelen.

Wenst u een afspraak of vrijblijvend advies?