Wat is een steunzool?

Steunzolen corrigeren de voetstand en ondersteunen de voet. Ze worden onder andere gebruikt bij voetafwijkingen en pijnklachten. Ook sporters gebruiken steunzolen om blessures te voorkomen of te genezen. Het type steunzool dat u nodig heeft, hangt af van uw klachten.

Steunzolen

Hoe maken we steunzolen?

Productie van steunzolen, proces

Met een 3D-scanner maken we een digitale kopie van uw voeten.

Productie van steunzolen, proces

Op basis van die beelden ontwerpen we de steunzolen op de computer.

Productie van steunzolen, proces

We frezen de steunzolen uit en werken ze perfect af.

Soms is ook een ganganalyse nodig. We analyseren dan uw stap- en looppatroon om nog beter in te spelen op uw specifieke noden.

Gewenning en nazorg

De eerste weken moeten uw voeten nog wennen aan de steunzolen. Bij roodheid of blaren haalt u de steunzolen uit uw schoenen. Soms is het interessant om het dragen van steunzolen op te bouwen. Vraag hiervoor advies aan onze medewerkers.

Koop voldoende ruime schoenen met een uitneembaar voetbed. Want degelijke schoenen die goed passen, zijn net zo belangrijk als goede steunzolen.

Bent u na 3 weken nog niet gewoon geraakt aan uw steunzolen? Neem dan contact met ons op. De eerste 3 maanden na aflevering passen we ze gratis aan.

Structuur van een steunzool

Terugbetaling

Uw ziekenfonds betaalt 48,54 euro terug als u een voorschrift heeft van een gespecialiseerde arts.

Tot 18 jaar: jaarlijkse terugbetaling
Vanaf 18 jaar: 2-jaarlijkse terugbetaling

Tweede identiek paar

Wil u een identiek paar steunzolen bestellen? Bel ons dan gewoon op. Dankzij onze digitale werkwijze, hoeft u hiervoor niet opnieuw langs te komen.

Onderhoudstips

  • Haal uw steunzolen ’s avonds uit uw schoenen om ze te laten drogen en verluchten.
  • Droog steunzolen nooit bij een kachel, radiator of andere warmtebron. Ze kunnen hierdoor vervormen en bieden dan onvoldoende steun.
  • Reinig uw steunzolen met lauw water en neutrale zeep. Spoel zeepresten volledig weg en laat de zolen drogen aan de lucht.

Herbekleding

Is de bekleding van uw steunzolen versleten? Dan kunnen wij ze opnieuw bekleden. Neem contact op of kom bij ons langs.