Contacteer ons

Mobiliteit

Mobiliteit is vrijheid. De juiste rolstoel, scooter of rollator kan uw comfort, bewegingsvrijheid en levenskwaliteit enorm verhogen. Wij helpen u de juiste keuze te maken.
Het is niet evident om binnen het enorme aanbod aan hulpmiddelen een keuze te maken die voldoet aan uw noden. Wij begeleiden u graag op deze zoektocht. Een balans vinden tussen uw mogelijkheden en beperkingen is onze prioriteit. Maar ook de leefomstandigheden en leefomgeving – van u én van uw naasten spelen een rol in de keuze.
Wij bieden diverse soorten mobiliteitshulpmiddelen aan: rolstoelen (manueel of elektrisch), scooters, driewielfietsen, rollators, looprekken, …

Loophulpmiddelen

Een loophulpmiddel is het meest eenvoudige toestel om uw bewegingsvrijheid te vergroten. Er bestaan verschillende soorten, van een looprek tot een lichtgewicht rollator. Wij hebben een grote voorraad in onze winkels. Kom gerust langs voor advies, u kan de verschillende modellen ter plaatse testen en onmiddellijk meenemen. In vele gevallen is er mits een medisch voorschrift een terugbetaling voorzien. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Rolstoelen

We beschikken over een groot aanbod rolstoelen. Van standaard rolstoelen tot verzorgingsrolstoelen, elektrische rolstoelen, actief rolstoelen en kinderrolstoelen.
Een rolstoel wordt altijd maat genomen zodat deze optimaal kan worden afgestemd op de gebruiker. Daarnaast worden de verschillende mogelijkheden qua zit-en rijcomfort steeds goed doorgesproken zodat de juiste keuze kan gemaakt worden.
Daarnaast bieden we ook een assortiment zitkussens aan. Door het langdurig zitten kan u als rolstoelgebruiker te maken krijgen met doorzitwonden. Deze zitkussens kunnen deze problemen helpen te voorkomen. Onze specialisten geven graag de nodige uitleg bij het vinden van het juiste hulpmiddel dat beantwoordt aan uw noden.

Matton OrthoMedi Mobiliteit

Zitschalen

U kan bij ons terecht voor zitschalen op maat. Een individueel vervaardigde orthopedische zitschaal wordt gemaakt voor kinderen en volwassenen die niet correct en comfortabel kunnen worden gepositioneerd in een aangepaste rolwagen. Soms is een ondersteuning nodig, soms een correctie.

De zitschaal biedt een oplossing in geval van wervelkolomafwijkingen (lage rompstabiliteit, asymmetrische zithouding ten gevolge van scoliose of ernstige kyphose). Ook bij ernstige spasticiteit of dyskinetische cerebral palsy of een slappe verlamming kan een zitschaal een hulpmiddel zijn.

De zitschalen kunnen zowel op een onderstel voor zitschaal of op een elektronische rolwagen worden gemonteerd.

Dankzij een zitschaal kunnen we een comfortabele en ondersteunende zithouding op maat creëren. Zo kan de patiënt langdurig en zonder pijnklachten zitten.

Diverse varianten in kleur en uitvoering (zachte of harde zitschaal) zijn mogelijk. We bekijken samen met u wat de beste oplossing is voor uw specifieke situatie en klachten.

Matton OrthoMedi Mobiliteit

Scooters en aangepaste fietsen

Scooters en aangepaste fietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze zijn het toonbeeld van herwonnen vrijheid. Ze stellen minder mobiele mensen in staat er zelfstandig op uit te trekken. Wij beschikken over een uitgebreid aanbod aan scooters, zowel kleine modellen om mee te nemen in de wagen als grotere exemplaren waar je lange tochten mee kan maken. .
Voor personen die nog mogelijkheden hebben om een driewielfiets of handbike te bedienen hebben wij tevens een groot aanbod. Ze stellen je in staat om je terug zelfstandig te verplaatsen en toch nog een beetje actief te zijn. Er zijn diverse mogelijkheden, al dan niet met een hulpmotor. We helpen u graag een keuze te maken.

Service

We begeleiden u bij het hele traject op weg naar uw herwonnen vrijheid. U kan rekenen op onze service vanaf de eerste kennismaking over aanvraag naar de zorgkas of verzekering tot levering en de dienst na verkoop. Voor een eerste contact kan u steeds terecht in onze toonzalen of komen wij eventueel tot bij u thuis. Wanneer er later iets defect is aan uw mobiliteitshulpmiddel kan onze technische dienst ter plaatse komen om de herstelling uit te voeren.

Bent u specifiek op zoek naar een bepaalde rolstoel of rollator? Bezoek onze toonzalen in Gent, Brugge of Brussel; u kan er diverse demo modellen bekijken. Onze medewerkers geven u graag advies over al onze producten. Voor een rollator hoeft u geen afspraak te maken, wil u meer gespecialiseerd advies over de andere mobiliteitshulpmiddelen maakt u best een afspraak.

Wenst u een afspraak of vrijblijvend advies?