Contacteer ons

Bandagisterie

Matton OrthoMedi is een erkend zorgverstrekker en onafhankelijk verdeler van diverse medische hulpmiddelen.

Stoma

Leven met een stoma is een ingrijpende gebeurtenis zowel op fysiek als mentaal vlak. Het leren aanvaarden, omgaan en verzorgen van een tijdelijk of definitief stoma vraagt tijd. Ondersteuning en begeleiding is hierbij broodnodig. Door het grote aanbod aan materialen en toebehoren bent u ook gebaat met deskundig advies en keuzebegeleiding. Wij hebben de kennis en ervaring om u te begeleiden in keuze, opvolging en verzorging van uw stoma.
Wij verzekeren een persoonlijke, discrete en flexibele begeleiding en eventueel ondersteuning aan huis.

Wij verdelen de stomamaterialen van alle grote producenten: Coloplast, Hollister, Convatec, Eurotec, enz. Wij zijn een erkend zorgverstrekker; als patiƫnt geniet u dus van de 3e betalersregeling.

Compressiekousen

Compressiekousen of drukkousen worden zowel preventief als curatief gebruikt. Heeft u last van zware benen, spataders, lymf- of lipoedeem of chronisch veneus lijden, kom gerust langs in de winkel voor advies.
Compressiekousen kunnen vrij verkregen worden; indien er terugbetaling van de mutualiteit is, heeft u steeds een voorschrift nodig van uw behandelend geneesheer-specialist. Compressiekousen worden slechts terugbetaald in een beperkt aantal gevallen, dit hangt af van uw aandoening en de gewenste drukklasse.
Compressiekousen hebben we voor zowel benen, armen als handen en kunnen steeds op maat gemaakt worden indien uw ideale kous niet bestaat binnen het prefab-gamma. We werken met verschillende erkende verdelers die ook door het RIZIV opgenomen worden in hun lijst met vergoedbare artikelen. Hierdoor kunnen we u een ruim gamma aan verschillende kleuren en texturen aanbieden.

Borstprothesen

Na borstkanker en een mammectomie, kan u terecht bij ons voor een postoperatieve, voorlopige en definitieve borstprothese. Dit kunnen volledige prothesen zijn of deelprothesen, klevend of niet. We kunnen ook bijbehorende lingerie of badmode leveren indien gewenst.
Een borstprothese wordt terugbetaald door de mutualiteit, mits een voorschrift van uw geneesheer-specialist. We maken gebruik van de derdebetalersregeling waardoor we de betaling rechtstreeks met uw mutualiteit laten verlopen.

Wenst u een afspraak of vrijblijvend advies?